7 Gambar Gadis Suku Pashtun – Golongan Wanita Tercantik Di Dunia!


Bagi kebanyakkan orang lelaki, mencari peneman hidup yang cantik dan menawan sudah pasti menjadi satu kemestian..Namun, tahukah anda bahawa golongan wanita yang paling cantik di dunia terdiri dari kaum wanita dari suku Pashtun? Haa, kalau nak tahu dengan lebih lanjut, meh usha kat bawah ni.

Suku Pashtun adalah salah satu suku di Afghanistan. Populasi mereka terletak di wilayah timur selatan negara yang penuh konflik dan hidup di pedalaman. Kebanyakannya mereka tidak mampu untuk memiliki alat solek seperti gadis-gadis negara lain. 

Jadi apa yang anda lihat memang kecantikan mereka secara semulajadi! Dan, gadis suku Pashtun memang memiliki kriteria yang disebut-sebut sebagai golongan gadis tercantik dunia. Ciri-ciri utama yang terdapat pada mereka adalah mata yang besar berwarna biru kehijauan dan berhidung mancung seperti orang eropah namun mereka jauh lebih cantik. 
Mata mereka sangat mempesona seolah-olah ia mampu menyihir seseorang untuk terus menatap wajah mereka.Wanita dalam suku Pashtun sendiri mendapat kedudukan yang sangat mulia. 

Perempuan bagi kaum mereka, bagaikan bunga yang mesti dilindungi dan umpama harta yang paling berharga dalam keluarga. “Mereka sangat menjunjung tinggi kedudukan wanita seolah-olah wanita itu adalah harta yang paling berharga.”Bahkan, orang Pashtun akan berasa sangat malu sekiranya anggota keluarganya terlihat oleh orang luar selain ahli keluarga sendiri. 

Walaubagaimana pun, tetap ada beberapa wanita Pashtun yang menjejaki karier sebagai selebriti di Pakistan dan India. Ke-eksotikan wajah mereka menjadi salah satu daya penarik yang sangat kuat.

Ada juga sumber yang mengatakan suku kaum Pashtun ni merupakan golongan kaum Aryan yang asal.

Kredit: drysheet.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

Pages